Начин на приготвяне
Разбийте с миксер много меко краве масло, бадемовия тахан и захарта.
Прибавете пресятото с бакпулвера брашно и съберете тестото на топка.
Увийте тестото във фолио и приберете в хладилника за 30 минути.
На водна баня разбъркайте шоколада, сладкарската сметана и бадемовото масло до еднородна смес и оставете да се охлади.
Разделете тестото на малки парченца (около 25 бр.) и оформете сплескани топчета.
Подредете ги на разстояние върху тава, покрита с хартия за печене, и печете в предварително загрята на 165°С фурна.
След 10 минути ги извадете бадемовите сладки и направете по средата вдлъбнатини.
Печете още 10 минути, извадете ги и оставете да се охладят напълно.
Сложете охладения шоколад в пош и напълнете ароматните масленки.
Бадемовите масленки с шоколад са много вкусни и лесни за приготвяне.