Бели бадемови масленки

Бели бадемови масленки
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Вкусни и много ароматни бадемови масленки."

Необходими Продукти

  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - за меко не лепнещо тесто
  • бадеми - 150 г
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд си поставяме маста за сладките, която не трябва да е разтопена а трябва да е мека.

В чашата, където сме си поставили киселото мляко, прибавяме бакпулвера и го добавяме към маста.

Поставяме и другите съставки, яйцето и ванилиите и разбъркваме добре.

Започваме да прибавяме пресятото брашно, като целта е да получим меко, не лепнещо тесто.

Приготвяме си тавичка, на която поставяме хартия за печене.

Вземаме от тестото, слагаме бадем и оформяме на топче, след което поставяме бадемовите сладки в тавичката.

Така, докато свърши тестото.

Поставяме във фурната на 170 градуса и печем до готовност нашите бели бадемови масленки.

Вадим, оставяме малко да се охладят и ги овалваме в пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: