Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пандишпанов кекс с вода

Пандишпанов кекс с вода

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Пандишпанов кекс с вода
Снимка: Yordanka Vasileva
2 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Лек и вкусен пандишпан, който можете да хапвате за закуска или да използвате като основа за вашата торта"

Необходими Продукти

  • вода - 140 мл
  • олио - 50 мл
  • лимон - 1 бр
  • захар - 100 гр
  • сол - 1/2 ч.л
  • ябълков оцет - 1 с.л
  • канела - 1 ч.л
  • орехи - 50 гр
  • сода за хляб - 1 ч.л
  • брашно 250 гр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд изсипваме водата и добавяме олиото. Добавяме сока от лимона и захарта. Бъркаме за около минута-две.

Добавяме солта, оцета и канелата и настърганата лимонова кора.Отново разбъркваме и добавяме пресятото брашното на два пъти, като бъркаме енергично, за да не останат бучки.

Разтваряме содата в 2 с.л вода и я изсипваме в сместа. Разбъркваме добре, за да се активира.

Добавяме натрошените на едро орехи и размесваме добре.

Слагаме на дъното на тавичката хартия за печене и леко я намазняваме.

Изсипваме сместа и я разстиламе равномерно.

Размера на тавичката е с диаметър 18 см.

Печем в загрята на 160 градуса фурна за 35-40 минути.

Все още горещия кекс мажем обилно със сироп по наш избор. Аз използвах портокалов сок но може и обикновен сироп с вода и захар.

Този пандишпанов кекс може да се използва и като основа за торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: