Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли със сос от горчица

Свински пържоли със сос от горчица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свински пържоли със сос от горчица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Вкус, който гали небцето и обещава наслада!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 парчета без кост
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • пилешки бульон - 1/4 ч.ч.
  • джинджифил
  • горчица - дижонска 2 ч.л.
  • горчица - едрозърнеста 2 ч.л.
  • лук - 4 глави, счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набрашнете леко парчетата месо. Разтопете маслото в тиган с незалепващо покритие на среден огън. Задушете месото за около 3 минути от всяка страна, докато се зачерви. Извадете пържолките и по възможност ги запазете топли.

Изсипете бульона в тигана, увеличете температурата, докато течността заври, а остатъците от месото, залепени по дъното, се отлепят. Сложете джинджифила и варете 2 минути, като непрекъснато бъркате.

Добавете горчицата и лука, сол и черен пипер на вкус. Сервирайте пържолките с така приготвения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка: