Начин на приготвяне
Слагаме в тенджера водата, млякото, маслото и солта.
След като маслото се стопи и сместа заври, добавяме брашното наведнъж и бъркаме с дървена лъжица до получаване на еднородно тесто.
Сваляме тенджерата от котлона и оставяме тестото да изстине.
Прибавяме яйцата едно по едно, като бъркаме до пълно усвояване.
Прехвърляме тестото за еклери в пош, оформяваме еклери върху хартия за печене и ги печем 15 минути в предварително загрята фурна на 180°C, след това намаляваме на 160°C и печем още 20-30 минути.
Приготвяме целувчен крем.
Смесваме белтъците, пудрата захар и щипка лимонена киселина.
Слагаме съда на водна баня и започваме да разбиваме с миксер за около 5 минути, докато белтъците задържат добре формата си.
След това сваляме от водната баня и разбиваме още 5 минути.
Когато кремът за еклери се охлади, прехвърляме го в пош и пълним еклерите с целувчен крем.