Начин на приготвяне
Смесете млякото, водата и маслото. Оставете на котлона да заврат със захарта и щипка сол.
Изсипете брашното и бъркайте докато започне да се отделя от стените на тенджерата. Оставете леко да се охлади.
Прибавете яйцата, едно по едно, като след всяко разбърквате. Напълнете пош и шприцовайте еклерите в застлана с хартия тава.
Печете на 200 градуса 20-25 минути. Не отваряйте фурната докато се пекат.
Накрая изключете и отворете леко вратата. Оставете ги вътре няколко минути. Извадете ги от фурната и оставете да се охладят.
Разбийте сметаната с пудрата захар и ванилията.
Пригответе крема според указанието на опаковката. Отрежете капачета на еклерите.
Напълнете първо с млечния крем, след това със сметановия и поставете капачетата.
По желание може да ги украсите с разтопен шоколад.
Еклерите с двоен крем са готови.