Еклери с двоен крем

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Еклери с двоен крем
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
25
"Еклери с двоен крем - гарантирано поне двойно по-вкусни, отколкото очаквате"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 125 мл
  • вода - 125 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • масло - 125 г
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 140 г
  • яйца - 4 бр. големи
  • за сметановия крем
  • сметана - 200 мл
  • пудра захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • за млечния крем
  • прясно мляко - 400 мл
  • крем - 1 бр. Оле ванилия (80 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете млякото, водата и маслото. Оставете на котлона да заврат със захарта и щипка сол.

Изсипете брашното и бъркайте докато започне да се отделя от стените на тенджерата. Оставете леко да се охлади.

Прибавете яйцата, едно по едно, като след всяко разбърквате. Напълнете пош и шприцовайте еклерите в застлана с хартия тава.

Печете на 200 градуса 20-25 минути. Не отваряйте фурната докато се пекат.

Накрая изключете и отворете леко вратата. Оставете ги вътре няколко минути. Извадете ги от фурната и оставете да се охладят.

Разбийте сметаната с пудрата захар и ванилията.

Пригответе крема според указанието на опаковката. Отрежете капачета на еклерите.

Напълнете първо с млечния крем, след това със сметановия и поставете капачетата.

По желание може да ги украсите с разтопен шоколад.

Еклерите с двоен крем са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: