Начин на приготвяне
Яйцето се разопакова и разрязва или разчупва внимателно по дължина.
Бисквитите се стриват на трохи и се смесват с разтопеното масло и малко настъргана лимонена кора.
Ние използваме пълнозърнести или овесени.
От маскарпонето, сметаната, захарта и ванилията се забърква кремче, докато се сгъсти.
С лъжица внимателно се пренасят бисквитите и се прави първи слой в шоколадовата черупка.
Вторият слой е от чийзкрема, като отново леко се приглажда. Най-отгоре се украсява с течен шоколад, бонбони, кокосови или други стърготини по избор.
Поставя се чийзкейк в шоколадови яйца в хладилника поне за час - да стегне, след което може да се поднесе като десерт за гости или като приятна изненада за деца.