Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Пандишпанова торта Златната рибка

Пандишпанова торта Златната рибка

Пандишпанова торта Златната рибка3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
16
"Нека всеки има шанса да улови своята златна рибка! Започнете с пандишпанова торта Златната рибка!"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 140 г
  • брашно - 140 г
  • растително масло - 30 мл рафинирано
  • вряла вода - 2 с.л.
  • ванилия - 1 г
  • За крема
  • сладкарска сметана - 900 мл 33 %
  • пудра захар - 140 г
  • За глазурата
  • бял шоколад - 200 г
  • краве масло - 70 г
  • захарен сироп - за сиропиране на блатовете
  • захарно тесто - за рибката
  • златен сладкарски прашец
  • шоколадови топчета - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и ванилията за около 10 минути. Масата трябва да изсветли, да увеличи обема си поне 3 пъти и да се сгъсти.

Сега, без да спирате да разбивате, първо добавете 2 супени лъжици вряща вода, а след това налейте олиото на тънка струйка и разбийте до гладка и пухкава смес. Ще стане по-малко гъсто, но много ефирно.

Отгоре пресейте брашното (на две стъпки) и внимателно разбъркайте с шпатула отгоре надолу от краищата към центъра. Ако яйцата са разбити правилно, тогава бакпулверът изобщо не е необходим).

Изсипете полученото тесто във форма с диаметър 22 см, застлана с пергамент. Не мажете стените на формата с нищо! 23 см форма ще ви позволи да разрежете пандишпана на три блата.

Печете тестото в предварително загрята на 180 °C фурна за 25-30 минути. Ръководете се от вашата фурна и суха клечка. Колкото по-малък е диаметърът на формата, толкова по-дълго е времето за печене.

Изпеченият пандишпан охладете във формата.

Разрежете, за да се получат три платки.

Отворете опаковката на сметаната и я изсипете в купата на миксера или просто в дълбока купа. Разбийте на ниска скорост до образуване на мехурчета на повърхността с миксер.

Към сметаната добавете пудра захар и ванилия и постепенно увеличете скоростта на миксера, докато масата се удвои. Самият крем ще бъде плътен, но лек.

Сиропирайте леко блатовете за празничната торта със захарен сироп.

Намажете с крем всеки и сглобете тортата за Нова година.

Завършете тортата, като я намажете с крем от всички страни.

Загрейте шоколада на вода баня, добавете и размекнатото масло. Бъркайте до хомогенност.

Полейте тортата с шоколадовата глазура.

Декорирайте с шоколадови топчета.

От захарното тесто, направете рибка.

Напудрете я със златен прашец.

Поставете рибката отгоре и завършете пандишпанова торта Златната рибка.

Охладете за 7-8 часа.

Преди поднасяне нарежете.

Нека всеки има шанса да улови своята златна рибка! Започнете с пандишпанова торта Златната рибка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: