Начин на приготвяне
Много често обаче пренебрегваме семената и около тях частта на този великолепен плод - тиквата.
След като човек реши да смени начина си на хранене, обръща повече внимание на идеи за вкусно и здравословно приготвено в домашни условия ''мляко'', например. Тази рецепта е точно такава.
Необходимо е да сложим семената и вътрешността на тиквата в купа, която ще е удобна за блендиране, с ръчен пасатор, след това да добавим водата, ванилията и ако ще ползваме фурми, на които сме махнали костилката.
Блендираме сместа три четири минути, може и повече, зависи от мощността на блендера - пасатор. След това оставяме няколко минути растителното мляко от тиква да престои и го прецеждаме през ситна цедка.
Съхраняваме в хладилника за седмица.
Идеално за смути, закуски с мюсли, а даже и към десерти и сладки.
Вкусът не е натрапчив и неприятен, напротив - вкусно е!
Опитайте веган мляко от тиквени семки!