Начин на приготвяне
Първо си приготвяте тестото за киша, като смесвате брашното, маслото (студено и нарязано на малки кубчета), яйцето, солта и водата.
Размесвате го добре и го оставяте в хладилника в покрита купа, за да не поема миризми.
Задушавате спанака и лука, нарязан на ситно в тиган с малко водичка и олио.
Добавяте натрошеното козе сирене и крема сиренето и разбърквате добре.
Добавяте пестото от сушени домати и сушените домати, нарязани на ситно.
Посолявате, ако е необходимо, и дърпате от огъня.
Като поизстине, добавяте яйцето и разбърквате добре.
Разстилате тестото в тава за пай с подходящ размер, като правите малък борд по края.
Разстилате плънката върху тестото и слагате соления пай да се пече на 200°C ок 30-40 мин до златисто.
Наистина ще ви е вкусно с този киш със спанак, козе сирене и сушени домати.
Коментари