Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш със спанак, козе сирене и сушени домати

Киш със спанак, козе сирене и сушени домати

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Киш със спанак, козе сирене и сушени домати
Снимка: TanyaGyurova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"От този киш си режем допълнително парче, че и трето - уникално и апетитно съчетание на вкусове, което ни е любимо"

Необходими Продукти

  • За блата
  • пълнозърнесто брашно - 250 г
  • масло - 125 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 4 с.л. студена
  • сол - 2 щипки
  • За плънката
  • спанак - ок. 500 г
  • лук - 1 бр. малка глава кромид
  • козе сирене - 200 г
  • крема сирене - ок. 100 г (1/2 малка кутийка)
  • яйца - 1 бр.
  • песто - 4 ч.л. от сушени домати
  • сушени домати - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяте тестото за киша, като смесвате брашното, маслото (студено и нарязано на малки кубчета), яйцето, солта и водата.

Размесвате го добре и го оставяте в хладилника в покрита купа, за да не поема миризми.

Задушавате спанака и лука, нарязан на ситно в тиган с малко водичка и олио.

Добавяте натрошеното козе сирене и крема сиренето и разбърквате добре.

Добавяте пестото от сушени домати и сушените домати, нарязани на ситно.

Посолявате, ако е необходимо, и дърпате от огъня.

Като поизстине, добавяте яйцето и разбърквате добре.

Разстилате тестото в тава за пай с подходящ размер, като правите малък борд по края.

Разстилате плънката върху тестото и слагате соления пай да се пече на 200°C ок 30-40 мин до златисто.

Наистина ще ви е вкусно с този киш със спанак, козе сирене и сушени домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Изглежда много вкусно. Ще го пробвам задължително. Поздравления за хубавата рецепта и снимки!
13.08.2022 11:40
1