Начин на приготвяне
Забъркайте тестото за тортелините, като оформите отворче в брашното и добавите в него зехтина и добре разбитите яйца. Замесете от получената смес тесто, което да е леко твърдо. Увийте го в домакинско фолио и го оставете за около половин час.
През това време бланширайте спанака във вряща вода за 2 мин. Отцедете хубаво и го нарежете на ситно. Намачкайте козето сирене и добавете спанака, яйцето и индийското орехче. Разбъркайте хубаво.
Готовото вече тесто разточете със специална машинка за паста на фини листи, след което с помощта на нож направете квадратчета от тях. Напоете всяко от ръбчетата на фигурките с малко вода.
Сложете малко от плънката. Залепете два срещуположни ръба, като оформите триъгълник. Хубаво с пръсти залепете ръбовете, за да остане плънката вътре. Хванете двата срещуположни ъгъла и свийте на охлювче триъгълника, като защипете ъглите.
Направете соса, като предварително почистите и нарежете гъбите на лунички, а чесъна - на дребно. Загрейте зехтина в дълбок тиган на котлона и запържете гъбите за около 8 мин. Добавете чесъна и разбъркайте.
Гответе около 2 мин., добавете сметаната и виното и оставете сосът да заври. След като заври добавете пармезана. Междувременно загрейте вода в тенджера и сварете тортелините за около 3 мин.
Добавете ги в соса. Ако сосът прекалено се е сгъстил може да добавите малко от водата на тортелините. Варете около 2 мин. и отстранете от котлона. Поръсете с нарязан пресен лук.
Забележка: От продуктите за тестото изработих около 60 тортелини и равиоли, но ми остана тесто.
Продуктите за соса са за близо 20 тортелини.
Тортелините със спанак, козе сирене и пармезанов сос са много вкусни.
Рецептата за тестото е адаптирана от cooks-and-bakes.com
Коментари