Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Тортелини»Тортелини със спанак, козе сирене и пармезанов сос

Тортелини със спанак, козе сирене и пармезанов сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Тортелини със спанак, козе сирене и пармезанов сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 5
04/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
140 мин.
Порции
2
"Ароматна разходка из най-вкусните предложения на Италианската кухня - разкошни тортелини със спанак, козе сирене и пармезанов сос"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 3 бр. средно големи
  • брашно - 300 - 320 г Семола и допълнително за поръсване
  • зехтин - 2 с.л.
  • за пълнежа
  • сирене - 50 г козе
  • спанак - 100 г пресен
  • яйце - 1/2 бр.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • за соса
  • зехтин - 2 с.л.
  • гъби - 100 г печурки
  • чесън - 1 скилидка
  • бяло вино - 2 с.л.
  • сметана - 200 мл за готвене
  • пармезан - 50 г
  • зелен лук - зелената част за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Забъркайте тестото за тортелините, като оформите отворче в брашното и добавите в него зехтина и добре разбитите яйца. Замесете от получената смес тесто, което да е леко твърдо. Увийте го в домакинско фолио и го оставете за около половин час.

През това време бланширайте спанака във вряща вода за 2 мин. Отцедете хубаво и го нарежете на ситно. Намачкайте козето сирене и добавете спанака, яйцето и индийското орехче. Разбъркайте хубаво.

Готовото вече тесто разточете със специална машинка за паста на фини листи, след което с помощта на нож направете квадратчета от тях. Напоете всяко от ръбчетата на фигурките с малко вода.

Сложете малко от плънката. Залепете два срещуположни ръба, като оформите триъгълник. Хубаво с пръсти залепете ръбовете, за да остане плънката вътре. Хванете двата срещуположни ъгъла и свийте на охлювче триъгълника, като защипете ъглите.

Направете соса, като предварително почистите и нарежете гъбите на лунички, а чесъна - на дребно. Загрейте зехтина в дълбок тиган на котлона и запържете гъбите за около 8 мин. Добавете чесъна и разбъркайте.

Гответе около 2 мин., добавете сметаната и виното и оставете сосът да заври. След като заври добавете пармезана. Междувременно загрейте вода в тенджера и сварете тортелините за около 3 мин.

Добавете ги в соса. Ако сосът прекалено се е сгъстил може да добавите малко от водата на тортелините. Варете около 2 мин. и отстранете от котлона. Поръсете с нарязан пресен лук.

Забележка: От продуктите за тестото изработих около 60 тортелини и равиоли, но ми остана тесто.

Продуктите за соса са за близо 20 тортелини.

Тортелините със спанак, козе сирене и пармезанов сос са много вкусни.

Рецептата за тестото е адаптирана от cooks-and-bakes.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Разкошна рецепта! Много добре описана и с перфектен резултат! Благодаря!
28.02.2023 22:22