Салата Цезар с омар

Марина НордМарина НордНовак1219
28/08/2014
"Истинско произведение на кулинарното изкуство, което е предназначено само за ценители "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 235
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от омара се запържва леко. Грахът се сварява. Салатата се накъсва с ръце.

Смесват се месото от омара, грахът, салатата, доматчетата, поръсват се с настърган пармезан и с крутони.

Приготвя се сос Цезар, като каперсите се нарязват на ситно. Чесънът и рибките също се нарязват на ситно. Оцетът и горчицата се смесват и се разбиват с телче.

Добавя се зехтинът. Яйцата се разрязват, изваждат се жълтъците и се намачкват. Добавят се към соса.

Добавя се настърганият пармезан и всичко се разбърква внимателно. Сосът се излива върху салатата.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар