Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сиропиран сладкиш с праскови и крем

Сиропиран сладкиш с праскови и крем

ВаняВаня
Новак
6241446
Сиропиран сладкиш с праскови и крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч. + 1/2 ч.ч. за карамелизиране
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • компот от праскови
  • за крема
  • прясно мляко - 600 мл
  • шоколадов крем - 2 бр. Оле на Йоткер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава карамелизирайте 1/2 ч. ч. захар, щом изстине наредете прасковите отгоре.

В купа разбийте яйцата със захарта и добавете брашното с разтворения в него бакпулвер. Изсипете сместа върху прасковите и печете за 30 мин. на 180-200 г.

Обърнете изпечения блат върху поднос и полейте със сока от компот. Оставете да изстине.

Разтворете крема в млякото според указанията на опаковката и изсипете върху изстиналия блат. Оставете да престои в хладилник за една нощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: