Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Коледни елхички без яйца и мляко

Коледни елхички без яйца и мляко

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Коледни елхички без яйца и мляко
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Веган коледни елхички - големи вкусни пасти, които ще се харесат и на"

Необходими Продукти

  • гореща вода - 300 мл
  • брашно - 250 г
  • захар - 200 г
  • какао - 2 с.л. натурално
  • канела - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • ванилия - 2 пак.
  • Глазура
  • белтък - 1 бр.
  • пудра захар - 200 г
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • зелена боя
  • шарени бонбони - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В горещата вода се поставя какаото и захарта да се разтворят. Добавя се олиото и ванилията и се разбърква добре. Сухите съставки се смесват отделно – брашното, канелата и бакпулвера.

В правоъгълна или кръгла форма се разпределя равномерно сместа. Пече се на 175 градуса 30 минути или до изваждане на суха клечка.

Когато е напълно изстинал, веган блатът се реже на подходящи триъгълници. Ако е в кръгла форма, се реже на 12 еднакви триъгълника.

При изпичане в правоъгълна тава се реже веднъж по дължина на тавата на две равни части и след това на триъгълни парчета по диагонал - като триъгълни пасти.

В суха купа се поставя белтъкът и се разбива на бяла пяна. Постепенно се добавя пудрата захар и лимоновия сок. Разбива се хубаво с миксер за 10 минути.

Сместа трябва да е гъста и като се обърне купата, да не изтече. С помощта на суха клечка за зъби изсипете няколко песъчинки от зелена сладкарска боя за оцветяване на белтъка до желаният цвят.

Напълнете получената глазура в пош или торбичка, отрежете крайчето и върху всяко триъгълно парче поставете от глазурата и пръснете шарени бонбони.

Може да закрепите от долната страна на всяко парче част от солета или дървена клечка - все едно веган коледните елхички имат пънче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: