Начин на приготвяне
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. В дълбок тиган се поставя зехтина да загрее. Добавят се лукът и чесънът да се променят цвета си, прибавя се и каймата с малко вода.
Бърка се с дървена лъжица каймата да стане на трохи.
Подправя се със сол, джоджен, кимион, черен и червен пипер. Прибавят се оризът и замразеният спанак.
Разбърква се хубаво. Налива се 2 кафени чаши вода (около 150 мл) и се оставя под капак на слаб огън. 10 минути преди да се изключи, ястието се поставят чери доматите и отново се затваря с капак.
При сервиране се поръсва със ситно нарязан копър и магданоз.
Спанакът със свинска кайма по гръцки може да сервирате с гръцки хляб, както и с любимата на всички ни гръцка салата.