Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Манджи»Спанак със свинска кайма по гръцки

Спанак със свинска кайма по гръцки

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Спанак със свинска кайма по гръцки
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
11/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Спанак със свинска кайма по гръцки - непретенциозно, но много вкусно ястие."

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г свинска
  • спанак - 500 г замразен
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • ориз - 4 с.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • чери домати - 200 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • джоджен
  • кимион
  • сол
  • копър
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно. В дълбок тиган се поставя зехтина да загрее. Добавят се лукът и чесънът да се променят цвета си, прибавя се и каймата с малко вода.

Бърка се с дървена лъжица каймата да стане на трохи.

Подправя се със сол, джоджен, кимион, черен и червен пипер. Прибавят се оризът и замразеният спанак.

Разбърква се хубаво. Налива се 2 кафени чаши вода (около 150 мл) и се оставя под капак на слаб огън. 10 минути преди да се изключи, ястието се поставят чери доматите и отново се затваря с капак.

При сервиране се поръсва със ситно нарязан копър и магданоз.

Спанакът със свинска кайма по гръцки може да сервирате с гръцки хляб, както и с любимата на всички ни гръцка салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: