Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Руска салата»Руска салата с яйца и колбас

Руска салата с яйца и колбас

КрисиКриси
Новак
3030579
Руска салата с яйца и колбас2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Руска салата с яйца и шпек - един различен вариант на любимата руска салата."

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр. средни
  • моркови - 2 бр. средни
  • грах - 360 г (от буркан)
  • кисели краставички - 8 бр.
  • яйца - 4 бр. твърдо сварени
  • шпеков салам - 250 г
  • майонеза - 600 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят, нарязват се на едри парчета и се варят със сол.

Морковите се нарязват на дребни парчета и също се варят със сол.

Яйцата, салама за салатата и киселите краставички се нарязват на дребни парчета.

Всички зеленчуци се изсипват в подходящ съд и хубаво се разбърква руската салата.

Добавят се яйцата, майонезата и черния пипер и отново се разбърква.

Хубаво е салатата да престои 1 - 2 дни в хладилника, след което да се консумира.

Украсяваме руската салата с яйца и шпек по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: