Начин на приготвяне
Първата стъпка от рецептата за руска салата е подготовката на картофите.
Измиваме ги и ги слагаме да се сварят добре. Междувременно подготвяме останалите продукти.
Хубаво е за изберем качествена шунка или друг вид качествен колбас и да го нарежем на дребни кубчета.
Морковите могат да бъдат кисели моркови от туршия или пък варени (пресни или замразени). Независимо с какви моркови разполагаме, ги нарязваме също на ситни кубчета.
Същото трябва да направим и с киселите краставички.
Взимаме голяма купа и изсипваме всички вече нарязани на кубчета продукти.
Вече сварените картофи ги обелваме и намачкваме.
Смесваме и разбъркваме всички продукти и към тях добавяме 1/2 ч. л. сол, 1/2 ч. л. черен пипер и изцеждаме 1/2 лимон. След което добавяме и майонезата и разбъркваме, така че да се смесят добре всички продукти.