Начин на приготвяне
В дълбока купа се разбиват с миксер яйцата и пудрата захар до побеляване на цвета. След това добавете прясното мляко и разтопеното краве масло, какаото и ванилията. Продължете да разбърквате.
Заделете 1 чаша от течността. Продължете да бъркате, като добавите брашно и бакпулвер към останалата течност.
Намажете тавичката с краве масло. Изсипете готовата смес за тестото в нея. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 190 градуса за 20-25 минути.
След изпичане изсипете 1 чаша течност, която сме отделили, в горещия сладкиш.
Докато сладкишът се охлажда, смесете млякото, пудрата захар, брашното, водата и олиото, предназначени за соса.
Разбъркайте, докато пудрата захар се разтвори напълно и сосът се сгъсти.
Накрая начупете шоколада на парчета и го поставете в соса. Продължете да бъркате докато шоколадът се разтопи напълно.
Оставете леко да се охлади соса и залейте тортата. Украсете с зърна от нар сиропирания десерт.
Шоколадова мокра торта - сочно и много вкусно шоколадово изкушение.