Шоколадова мокра торта

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Шоколадова мокра торта
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
12/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Шоколадова мокра торта - сочно и много вкусно шоколадово изкушение."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • краве масло - 100 г
  • какао - 3 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия - 0.2 г (1 прахче)
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • За соса
  • краве масло - 50 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • натурално какао - 3 с.л.
  • пудра захар - ½ ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • шоколад - 100 г.
  • нар - зърна за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се разбиват с миксер яйцата и пудрата захар до побеляване на цвета. След това добавете прясното мляко и разтопеното краве масло, какаото и ванилията. Продължете да разбърквате.

Заделете 1 чаша от течността. Продължете да бъркате, като добавите брашно и бакпулвер към останалата течност.

Намажете тавичката с краве масло. Изсипете готовата смес за тестото в нея. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 190 градуса за 20-25 минути.

След изпичане изсипете 1 чаша течност, която сме отделили, в горещия сладкиш.

Докато сладкишът се охлажда, смесете млякото, пудрата захар, брашното, водата и олиото, предназначени за соса.

Разбъркайте, докато пудрата захар се разтвори напълно и сосът се сгъсти.

Накрая начупете шоколада на парчета и го поставете в соса. Продължете да бъркате докато шоколадът се разтопи напълно.

Оставете леко да се охлади соса и залейте тортата. Украсете с зърна от нар сиропирания десерт.

Шоколадова мокра торта - сочно и много вкусно шоколадово изкушение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: