Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Лесни и трайни коледни сладки

Лесни и трайни коледни сладки

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Лесни и трайни коледни сладки
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Лесни и трайни коледни сладки за вашите зимни празници."

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • какао - 50 г горчиво, на прах
  • захар - 200 г
  • олио - 150 мл
  • яйца - 2
  • бакпулвер - 1 чаена лъжичка
  • ванилин - 1 пакетче
  • Украса
  • пудра захар - 150 г
  • белтъци - 30 г
  • лимонов сок - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако търсите прост и не твърде сложен коледен десерт, опитайте тези коледни бисквитки: лесни за приготвяне дори и за най-малките, те са отлични не само за хапване с мляко, но и като идея за подарък.

За да подготвим лесни и трайни коледни сладки, ще започнем от маслено тесто с олио, следователно без масло, по-леко от традиционното, но все пак вкусно. Както винаги ще ви трябват брашно, яйца и захар, както и горчиво какао, за да придадете характерния цвят на бисквитите.

За да завършите украсата на тези коледни бисквитки, най-накрая ще ви трябва Royal Icing (кралска глазура). За да приготвите какаовите бисквити, сложете в купа пресятото брашно с бакпулвера и какаото. След това добавете захарта и разбъркайте бързо.

Добавете яйцата и олиото, като месите първо с лъжица, а след това на ръка, върху сладкарски плот, докато се получи гладко и хомогенно тесто. Увийте го в стреч фолио и го оставете да престои поне час в хладилника.

След времето за почивка го разточете с точилка до половин сантиметър дебелина, като използвате два листа хартия за печене. Изрежете формичките с форма звезда, отстранете излишното тесто между тях и изпечете на 180°C за 15 минути.

След като са готови ги извадете от фурната и ги оставете да се охладят напълно върху решетка, преди да продължите с украсата.

Междувременно пригответе кралската глазура. Белтъците се разбиват с електрическа бъркалка, като се добавя една чаена лъжичка лимонов сок, за да станат по-лъскави и пенливи. Докато бъркалката все още работи, добавете пудрата захар, малко по малко, като разбърквате, докато се абсорбира напълно.

Прехвърлете роял айсинг във форма за торта и продължете с декорирането на бисквитите. Оставете ги да изсъхнат напълно, преди да ги поставите в тенекиен съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: