Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Много трайни и вкусни коледни сладки

Много трайни и вкусни коледни сладки

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3785k1k2k1
Много трайни и вкусни коледни сладки
Снимка: Juliya
1 / 2
02/05/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
10
"Много трайни и вкусни коледни сладки с разкошна глазура"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 2 ч.л. на прах
  • канела - 1 ч.л.
  • карамфил - 1/2 ч.л.
  • какао - 2 ч.л.
  • краве масло - 100 г меко
  • захар - 80 г
  • ванилова захар - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • яйца - 1 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • за глазура
  • белтък - 35 г (1 бр.)
  • захар - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашното, бакпулвера, какаото и подправките.

В друга купа разбиваме маслото със захарта и щипка сол, прибавяме меда и яйцето и пак разбиваме.

Добавяме сухата смес, разбъркваме и събираме тестото на топка.

Увиваме го във фолио и прибираме в хладилник за 2-3 часа.

Разточваме тестото, изрязваме коледни сладки и ги печем в предварително загрята фурна на 180°С за около 7-10 минути.

Също така можете да замразите тестото във фризера и го използвате в рамките на три месеца.

От белтъка и останалата захар приготвяме швейцарски меренг, украсяваме изстиналите джинджифилови сладки и слагаме ги във фурна на 100°С за около 30-60 минути.

Много трайни и вкусни коледни сладки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: