Начин на приготвяне
Смесваме брашното, бакпулвера, какаото и подправките.
В друга купа разбиваме маслото със захарта и щипка сол, прибавяме меда и яйцето и пак разбиваме.
Добавяме сухата смес, разбъркваме и събираме тестото на топка.
Увиваме го във фолио и прибираме в хладилник за 2-3 часа.
Разточваме тестото, изрязваме коледни сладки и ги печем в предварително загрята фурна на 180°С за около 7-10 минути.
Също така можете да замразите тестото във фризера и го използвате в рамките на три месеца.
От белтъка и останалата захар приготвяме швейцарски меренг, украсяваме изстиналите джинджифилови сладки и слагаме ги във фурна на 100°С за около 30-60 минути.
Много трайни и вкусни коледни сладки са готови.