Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Трайни коледни курабии с бяла глазура

Трайни коледни курабии с бяла глазура

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Трайни коледни курабии с бяла глазура
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
42 мин.
Порции
4
"Дори и да не ги хапнете веднага, тези коледни курабии могат дълго да седят на масата без да се втърдяват"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • кора от лимон - настъргана
  • брашно - 500 г
  • краве масло - 150 г
  • амонячна сода - 1 пакетче
  • жълтъци - 1 бр.
  • захар - 170 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • глазура
  • пудра захар - 200 г
  • сок от лимон - 2 капки
  • белтъци - 1 бр.
  • за декорация
  • перли - сладки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното със солта, бакпулвера и содата. Добавете течна смес към тях от прясното мляко, кравето масло, захарта, жълтъка и яйцата. Добавете кората от лимон.

Замесете тесто за курабийки. Накъсайте топчета и направете фитилчета от тях. Подгответе тава с хартия за печене. Всеки фитил завийте на кръв, съединявайки краищата.

Печете домашните сладки до лек загар на 170 градуса. Щом са готови, оставете да изстинат.

Разбъркайте белтъка с капките лимонов сок. Малко по малко добавете и пудрата захар. Намажете коледните курабийки.

Поръсете трайните коледни курабии с бяла глазура с перлите и оставете да изсъхнат. После се насладете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: