Начин на приготвяне
Ако търсите прост и не твърде сложен коледен десерт, опитайте тези коледни бисквитки: лесни за приготвяне дори и за най-малките, те са отлични не само за хапване с мляко, но и като идея за подарък.
За да подготвим лесни и трайни коледни сладки, ще започнем от маслено тесто с олио, следователно без масло, по-леко от традиционното, но все пак вкусно. Както винаги ще ви трябват брашно, яйца и захар, както и горчиво какао, за да придадете характерния цвят на бисквитите.
За да завършите украсата на тези коледни бисквитки, най-накрая ще ви трябва Royal Icing (кралска глазура). За да приготвите какаовите бисквити, сложете в купа пресятото брашно с бакпулвера и какаото. След това добавете захарта и разбъркайте бързо.
Добавете яйцата и олиото, като месите първо с лъжица, а след това на ръка, върху сладкарски плот, докато се получи гладко и хомогенно тесто. Увийте го в стреч фолио и го оставете да престои поне час в хладилника.
След времето за почивка го разточете с точилка до половин сантиметър дебелина, като използвате два листа хартия за печене. Изрежете формичките с форма звезда, отстранете излишното тесто между тях и изпечете на 180°C за 15 минути.
След като са готови ги извадете от фурната и ги оставете да се охладят напълно върху решетка, преди да продължите с украсата.
Междувременно пригответе кралската глазура. Белтъците се разбиват с електрическа бъркалка, като се добавя една чаена лъжичка лимонов сок, за да станат по-лъскави и пенливи. Докато бъркалката все още работи, добавете пудрата захар, малко по малко, като разбърквате, докато се абсорбира напълно.
Прехвърлете роял айсинг във форма за торта и продължете с декорирането на бисквитите. Оставете ги да изсъхнат напълно, преди да ги поставите в тенекиен съд.