Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Слепени Сладки»Италиански слепени бисквитки Биволско око

Италиански слепени бисквитки Биволско око

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Италиански слепени бисквитки Биволско око
Снимка: Ivelina
1 / 2
14/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Вкусни, ароматни и неустоими италиански бисквити, които може да поръсите с пудра захар преди сервиране."

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • краве масло - 125 г
  • захар - 125
  • лимони - 1 кората
  • яйца - 1 бр.
  • сол - щипка
  • сладко - от кайсии, малини, нутела или др.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Италиански слепени бисквитки Биволско око или biscotti occhio di bue будят много симпатии, както защото формата им много напомня на добрите очи на добитъка, така и защото са толкова добри и лесни за приготвяне.

Тези бързи слепени сладки имат несъмненото предимство, че могат да се пълнят по много различни начини: със сладко, конфитюр, крем, Нутела. Принципът на бисквитите с пълнеж от пясъчно тесто винаги е един и същ.

Подготовка на тестото:

Брашното се пресява с щипка сол, нарежда се в кладенче и се добавят яйцето, захарта и нарязаното на кубчета масло със стайна температура. Добавете и последния настърган лимон и разбийте сместа с вилица.

Веднага след като яйцето се смеси с останалите съставки, разбъркайте бързо с върха на пръстите си. Внимавайте да не месите много тестото за бисквитите, иначе ще се рони. При необходимост може да добавите една-две супени лъжици студена вода. Когато тестото е готово го увийте в стреч фолио и го оставете в хладилника за половин час.

В зависимост от вида бисквити, които искате да приготвите, можете да овкусите сладките с настърганата кора от портокал, вместо с лимон; или с щипка ванилия.

Приготвяне на бисквитите:

След времето за почивка разточете масленото тесто с точилка върху лист хартия за печене, за да получите тесто с височина около 5 милиметра.

С помощта на резачка (но чаша също е добре) изрежете дискове от пясъчното тесто. Изработете изрезките бързо, оставете ги да починат в хладилника за известно време и продължете да правите дискове, докато получите тесто.

Поставете всички бисквити върху тава за печене и надупчете средата (може да използвате капачка от бутилка или друга налична). Печем на 180 градуса за около двадесет минути. Когато шайбите са добре изпечени, ги извадете от фурната и ги оставете да изстинат напълно.

Когато бисквитите са изстинали, ги напълнете както предпочитате: сладко от кайсии (класически) или друг плод; портокалов или лимонов мармалад, сметана, Нутела. Разпределете плънката върху цялата бисквита и я затворете с тази с дупката в центъра. Можете да допълните плънката, като добавите още на око, след като бисквитите се затворят. По желание можете да ги глазирате и половината с шоколад .

Накрая, ако желаете, поръсете с пудра захар и имате страхотен десерт по италиански.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: