Начин на приготвяне
Бутертестото извадете от фризера и оставете да се отпусне. Разгънете го внимателно, без да го начупите. С помощта на точилка го разточете леко, да увеличи площта си. Намажете го на тънко с течния шоколад.
Халвата я нарежете или натрошете на ситно и поръсете върху течния шоколад. Нарежете го на големи парчета с ширина 20 см.
Прегънете парчетата на две, така че ширината да стане 10 см. Притиснете с точилка или ръка, за да залепне течният шоколад и халвата за тестото.
След това нарежете ресни бутертесто с ширина 1 см, както съм показала на снимката.
Навийте всяка ивица на спирала. На всеки 4 ресни отрежете бутертестото и завийте на руло от средата към ресните, така че да образува красива сладка.
Така направете и с останалото бутертесто. Наредете приготвените бутерки в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние една от друга.
Разбийте с вилица жълтъка и с помощта на силиконова четка намажете сладките.
Печете бутер сладките в предварително загрята фурна на 220°C за около 10-15 минути.
Хапнете си вкусни сладки бутерки с шоколад и халва.