Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Вкусни сладки с халва и бадеми

Вкусни сладки с халва и бадеми

Вкусни сладки с халва и бадеми
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
14/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Черпим с дребни сладки с халва и бадеми - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 130 г
  • мас - 60 г разтопена
  • кисело мляко - 2 с.л. с връх
  • джинджифил - 1, 2 ч.л. на прах
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • тахан халва - към 40 г
  • бадеми - 2 с.л. начукани
  • брашно - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с тел се разбива яйцето със захарта. Прибавя се кисело мляко, разтопена мас, ванилия, джинджифил на прах и бакпулвера.

Разбърква се добре, прибавяме брашното и замесваме средно твърдо тесто - да минава през шприц.

За плънката смесваме натрошена тахан халва и смени бадеми.

На втората снимка снимах и малката си формичка, ако имате по голяма, може да я ползвате, но тогава ще ви трябва повече плънка. С малката е мъка, но си заслужава.

Късам малко топче тесто с набрашнени ръце, шприцовам като гъсеничка около 8-10 см дъги и навивам на охлювче.

Сладките с халва нареждаме в тава, а после с палец се притиска в средата да се оформи като гнездо.

Поставя се в гнездото малко плънка от тахан халва и бадеми, леко притискам да прилепне.

Печем вкусните великденски сладки в загрята фурна 180°C до бледо розово, около 12-15 минути.

Изваждаме вкусните сладки с халва и бадеми, опитваме на вкус, нареждам охладени в кутия дано да оцелеят!

Бон Апети!

Рецептата е авторска :)))

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: