Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Италианска салата от червен боб

Италианска салата от червен боб

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Италианска салата от червен боб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • боб - 500 г (сварен) червен
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • балсамов оцет - 2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • бял пипер - ½ ч.л. млян
  • босилек - 1 шепа (нарязан)
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно. Босилекът се реже на ситно и се смесва слука.

Фасулът се смесва с лука, нарязания на кубчета морков и босилека и добре се разбърква. Лимонът се изцежда.

Приготвя се дресинг от лимоновия сок, зехтина, балсамовия оцет, солта и белия пипер.

С този дресинг се залива салатата и се разбърква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: