Заешко по ловджийски
Hunters’ Rabbit

Заешко по ловджийски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3231k
Заешко по ловджийски1 / 2
15/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
190 мин.
Порции
6-8
"Първото условие за приготвяне на вкусен заек по ловджийски е да сте го отстреляли сами. Останалото е описано в рецептата!"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1.5 кг
  • мазнина - 250 мл
  • лук - 5 глави
  • моркови - 2 броя
  • целина
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • вино - 100 мл
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • лимони
  • гъби - 50 г
  • тиквички - 1 брой
  • лук - 500 г
  • бекон - 80 г
  • оцет - 1 л
  • сол
  • чесън - 8 скилидки
  • пащърнак - 1 корен
  • магданоз - 1 - 2 корена
  • канела
  • бахар
  • карамфил
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината от 1л. вода и 1 л. оцет. , прибавя се 1 глава лук, нарязан на четири равни части, 1 морков, малко целина, един корен пащърнак, един два корена магданоз, 7- 8 скилидки чесън, 2-3 дафинова листа, 7-8 зърна черен пипер, бахар, карамфил, канела и сол. Всичко заедно се вари 15 - 20 минути, прецежда се през цедка и се оставя да изстине.

След като се изкисне в марината, заекът се измива, нарязва на късове, които се запържва до причервяване в сгорещена мазнина.

Запърженото месо се изважда от мазнината, а в нея се задушават последователно лука, морковите, половин глава целина, нарязани на дребни кубчета и нарязаната тиквичка. Прибавя се доматеното пюре и накрая брашното.

Запръжката се разрежда с 100 мл вино и бульон добавят се подправките сол, дафинов лист, черен пипер, няколко лимонени резенчета, изчистени и измити пресни гъби, изчистените малки глави лук (арпаджик) и едно парче нарязан на дребни кубчета бекон предварително леко запържен.

Връща се запърженото месо в съда, който се уплътнява добре, и се слага във фурната да се задушава около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: