Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Руски курабийки със захаросани плодове

Руски курабийки със захаросани плодове

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски курабийки със захаросани плодове2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • захар - 400 г
  • яйца - 5 бр. (белтъци)
  • плодове - 200 г захаросани
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг. Добавя се захарта, брашното и всичко се разбърква много внимателно.

Захаросаните плодове се режат на много ситно и се добавят към тестото. То се замесва с ръце и се накъсва на парчета с големината на орех.

Парчетата се оформят като кръгли курабийки, нареждат се в тава, намазана с мазнина, и се пекат 40 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Асен Боянов Димов
Асен Боянов Димов
На картината по ми харесват от моите
Моите станаха на нищо
19.11.2014 16:56
1