Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак със захаросани плодове

Козунак със захаросани плодове

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Козунак със захаросани плодове1 / 2
20/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
265 мин.
Порции
10
"Решихме да добавим към любимия козунак и малко захаросани плодове - ей така, за разкош"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • захар - 300 г
  • яйца - 6 бр.
  • мая - 1 кубче
  • масло - 300 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • сол - 1 щипка
  • захаросани плодове - 150 г (по избор)
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива със стопленото мляко и 1 супена лъжица захар. След като шупне, се добавя към брашното. Яйцата и захарта се разбиват до пяна и се стоплят съвсем леко.

Тази смес се добавя към брашното, добавя се омекналото масло и се омесва тесто, към което се добавят нарязаните плодове.

Тестото се оставя да втаса за 2 часа. След това се слага в намазани с масло форми, така че да достига до половината от височината. Оставят се да втасат 30 минути и се намазват с яйце.

Пекат се в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: