Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с моркови и целина

Пиле с моркови и целина

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пиле с моркови и целина2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • лук - 3 глави
  • моркови - 8 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • целина - 4 стръка
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 3 щипки
  • бульон - 500 мл пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се разрязва на парчета, осолява се и се запържва в маслото до златисто. Изважда се и се слага в тенджера.

Лукът се реже на ситно, запържва се до златисто и се разпределя върху месото. Залива се с бульона и се задушава на бавен огън до омекване, като се добавя нарязаната на ситно целина.

Морковите се обелват, режат се на кръгчета и се задушава с останалото масло и захарта до омекване. Месото се изважда и се слага в голяма чиния заедно с целината и лука.

Около него се нареждат морковите и всичко се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: