Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Италианска салата с пушено месо с пъпеш

Италианска салата с пушено месо с пъпеш

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Италианска салата с пушено месо с пъпеш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пушено месо - 700 г свинско
  • масло - 2 ч.л.
  • майорана - 1 ч.л.
  • грах - 300 г (от консерва)
  • пъпеш - 1 кг жълт
  • ябълков оцет - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • магданоз - 10 стръка
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки кубчета и се запържва в маслото на среден огън за десетина минути. Поръсва се с майорана.

Пъпешът се реже на половина, отстраняват се семките и се нарязва на големи кубчета. Слага се в купа за салата. Добавя се месото.

Отгоре се слага грахът. Приготвя се гъст сос от оцета, зехтина, нарязания магданоз, червения пипер и солта.

С този сос се залива салатата и всичко се разбърква внимателно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: