Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Френска салата с аспержи и горчица

Френска салата с аспержи и горчица

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Френска салата с аспержи и горчица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • аспержи - 600 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр. (твърдо сварени)
  • олио - 4 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
  • копър - 2 с.л. (нарязан)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се сваряват в солена вода за около пет минути и се оставят да се охладят.

Лукът и яйцата се нарязват на ситно. Приготвя се дресинг, като се смесват оцетът, горчицата олиото, черният пипер и солта.

Аспержите се нарязват на парчета с дължина 2 сантиметра и се слагат в купа за салата. Поливат се с дресинга и се поръсват с копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: