Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Задушено свинско с картофи по китайски

Задушено свинско с картофи по китайски

MilenMilen
Новак
1214330
Задушено свинско с картофи по китайски
Снимка: Milen
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Задушено свинско с картофи по традиционна китайска рецепта е ястие, на което никой мъж не може да устои"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.2 кг
  • свинско контрафиле - 800 г или гърди
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • селъри - 1 стрък
  • пресен джинджифил - 20 г
  • чесън - 4 скилидки
  • люта чушка - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • светъл соев сос - 3 с.л.
  • тъмен соев сос - 2 с.л.
  • сос стриди - 2 с.л.
  • царевично нишисте - 60 г
  • сол
  • черен пипер
  • глутамат - 1 ч.л. /msg/ или 1/2 сух бульон
  • олио - 500 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • зелени чушки - 2 бр. /по желание/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета 2x2 см и се маринова за 1 час в зехтин, сол, черен пипер, 1 с.л. соев сос, царевично нишисте.

Картофите се нарязват на кубчета и се овалят добре в царевично нишисте.

В голямо количество мазнина се пържат картофите, след тях месото. Мазнината се прецежда и около 100 мл се връщат в уока.

Нарязаните моркови, лук, селъри и джинджифил се задушават за 5 мин. Добавят се доматеното пюре, чесъна и лютата чушка и се задушават 2 мин.

Свинското контрафиле се връща в уока и се залива с 800 мл гореща вода, задушава се под капак за 20 мин.

Картофите се слагат в уока, добавят се соевият сос, соса от стриди и тъмният соев сос.

Добавя се глутаматът или сух блуьон и сол, ако е необходимо.

Под капак задушаваме за 10 минути на слаб огън, като бъркаме внимателно от време на време, докато сосът се сгъсти. По желание към свинското с картофи може да се добавят 2 зелени чушки, нарязани на едри парчета (заедно с добавянето на картофите).

Задушено свинско с картофи по традиционна китайска рецепта е ястие, на което никой мъж не може да устои

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: