Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пикантни фарфалини с гъби и сметана

Пикантни фарфалини с гъби и сметана

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
851k162844
Пикантни фарфалини с гъби и сметана
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 3
28/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Доста е калорично но пък е толкова вкусно, че си заслужава да си хапнеш една порцийка. Приятен апетит с моите пикантни фарфалини с гъби и сметана"

Необходими Продукти

  • фарфалини - 250 г
  • гъби - 300 г
  • сметана - 200 мл
  • масло - 30 г
  • кашкавал - 100 г гауда
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушлета - 2 бр. сухи
  • магданоз - няколко стръка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните в 1.5 мл подсолена вода за 15 минути.

Измийте гъбите и ги нарежете на филийки.

Докато фарфалините се варят, сгорещете в тиган зехтина и добавете чесъна и лютите чушки. Веднага след това добавете нарязаните гъби и маслото и разбъркайте добре.

След петнайсетина минути извадете от тигана чесъна и лютите чушлета и добавете отцедените фарфалини. Разбъркайте добре и налейте сметаната.

Намалете котлона и гответе около 15 минути. Разбърквайте периодично, за да не загори.

През това време настържете кашкавала, а магданоза нарежете на ситно.

Когато макароните са готови, добавете магданоза и разбъркайте добре, след което добавете и кашкавала. Разбъркайте отново и свалете от огъня.

Сервирайте ястието топло, като по желание можете да добавите допълнително настърган кашкавал.

Доста е калорично но пък е толкова вкусно, че си заслужава да си хапнеш една порцийка.

Приятен апетит с моите пикантни фарфалини с гъби и сметана!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: