Начин на приготвяне
Спанакът се измива и наряза. Гъбите се нарязват на кубчета.
В сгорещено олио се запържват гъбите. Когато са готови, се налива водата и се оставя да заври. След това се прибавя бульонът.
В купичка се разбиват яйцата с черен пипер и 1 ч.л. вода. Към тях се изцежда лимоновият сок. При непрекъснато разбъркване се налива 2 пъти по 1 ч.ч. вода от бульона.
Към бульона се прибавя пастата и се сготвя според инструкциите на опаковката.
Когато е готова макаронената супа, се сваля от котлона и на тънка струя при непрекъснато разбъркване се наливат яйцата с лимона, след което се прибавя спанакът и копърът.
Ако има нужда, се добавя още сол на вкус. Оставя се за още няколко минути спаначена супа с мантъ, да омекне спанакът.