Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа с мантъ

Спаначена супа с мантъ

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k4k11
Спаначена супа с мантъ
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
29/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Спаначена супа с мантъ е топ предложение за уютно домашно похапване"

Необходими Продукти

  • мантъ със соева кайма - 400 г
  • спанак - 200 г
  • гъби - 100 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • копър - ⅓ връзка
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • вода - 10 ч.ч.
  • лимони - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива и наряза. Гъбите се нарязват на кубчета.

В сгорещено олио се запържват гъбите. Когато са готови, се налива водата и се оставя да заври. След това се прибавя бульонът.

В купичка се разбиват яйцата с черен пипер и 1 ч.л. вода. Към тях се изцежда лимоновият сок. При непрекъснато разбъркване се налива 2 пъти по 1 ч.ч. вода от бульона.

Към бульона се прибавя пастата и се сготвя според инструкциите на опаковката.

Когато е готова макаронената супа, се сваля от котлона и на тънка струя при непрекъснато разбъркване се наливат яйцата с лимона, след което се прибавя спанакът и копърът.

Ако има нужда, се добавя още сол на вкус. Оставя се за още няколко минути спаначена супа с мантъ, да омекне спанакът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: