Начин на приготвяне
Амарант е много полезен и в нашето семейство се ползва и в солени, и в сладки ястия и десерти.
Днес ви представям моя вариант на сладка каша със семена на амарант и фурми.
Първа стъпка е да се свари амарантът. Това става на бавен огън за около 15 минути. Към сварените семена добавям какаовото масло, почистените от костилки фурми и след това пасирам всичко, докато се смелят фурмите.
Получава се доста сладка и гъста каша. Разреждам я с прясно мляко, а ако искам да е веган десерт, ползвам ядково мляко. Количеството му е според желанието ви за гъстота на кашата.
Десерт или закуска - изборът е ваш и с тази сладка каша от амарант и фурми няма да сбъркате.
Накрая при сервиране на сладка каша от амарант с фурми поднасям с резенчета ябълка, чудесно си подхождат с останалите съставки. А какаовото масло придава един фин шоколадов вкус на кашата.
Добър апетит!