Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ньоки с бурата

Ньоки с бурата

Ньоки с бурата
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Поканете Италия у дома с тези вкусни ньоки с бурата. Сервирайте ги с бяло вино и се насладете на всяка хапка."

Необходими Продукти

  • ньоки - 400 г
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 3 скилидли
  • олио - 4 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. пасирани
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол
  • универсална подправка - 1/2 с.л. средиземноморска
  • готварска сметана - 100 мл
  • пармезан - 50 г
  • бурата - 1 топка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сосът за ньоките. За целта една малка глава лук се нарязва на ситно, заедно с няколко скилидки чесън. Слагат се в тиган със сгорещено олио и се запържват.

Когато омекнат, се слагат доматеното пюре, размито в малко вода и пасираните домати. Сосът се овкусява със сол и средиземноморски подправки. Оставя се да се сгъсти на умерена температура, след което се налива сметаната. Сосът се готви още 2-3 минути, без да завира.

Ньоките се сваряват в подсолена вода по указанията на опаковката. Отцеждат се от водата и се слагат в приготвения сос. Ястието се поръсва с настърган пармезан. Сервират се топли, гарнирани с парченца сирене бурата.

Поканете Италия у дома с тези вкусни ньоки с бурата. Сервирайте ги с бяло вино и се насладете на всяка хапка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: