Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Мъфини с извара и стафиди без бяло брашно

Мъфини с извара и стафиди без бяло брашно

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Мъфини с извара и стафиди без бяло брашно
Снимка: Людмила
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Мъфини с извара и стафиди без бяло брашно - уханни и много вкусни кексчета за из път или като следобедна закуска."

Необходими Продукти

  • извара - 1/3 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • ябълки - 1/2 ч.ч.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • ванилия - 0.2 г
  • стафиди - 50 г
  • бакпулвер - 10 г
  • брашно от просо - 2 ч.ч. пълнозърнесто
  • гореща вода - 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - за пръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мъфини с извара и стафиди без бяло брашно - уханни и много вкусни кексчета за из път или като следобедна закуска.

Стафидите се накисват в топла вода за половин час.

Ябълката се измива и настъргва на едро ренде. Смесва се със захарта, водата, олиото.

Прибавя се изварата и се смесва добре всичко с миксер на средна степен. Следва ванилията, брашното с бакпулвера. Накрая отгоре се изсипва горещата вода.

Разбърква се. Може да ви се струва малко течна сместа, това е заради вида на брашното и ниското съдържание на глутен.

Прибавяме и стафидите. Бъркаме с лъжица.

Пълним 2/3 от формички за мъфини, намазани с олио, ако са силиконови не е нужно, с кексово тесто и печем мъфините на 160 градуса с вентилатор до суха клечка.

Горещи поръсваме ябълковите кексчета с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: