Начин на приготвяне
При премерването на продуктите всички супени лъжици са с връх.
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци в 2 отделни купи.
При белтъците се слагат 2 с.л. кокосова захар и 1 щипка сол. Разбиват се с миксер на твърд сняг. Цветът става светло кафяв заради кокосовата захар. Отделят се настрани.
В купата с жълтъците се добавят 2 с.л. кокосова захар и се разбиват с миксер, докато сместа изсветлее. Добавя се кокосовото масло и отново се разбива.
Към разбитите жълтъци се добавят на 2-3 части разбитите белтъци, като се бърка внимателно със силиконова шпатула. Получава се пухкава смес. Към нея се добавят 3 с.л. кокосово брашно и 9 с.л. кокосови стърготини.
По желание може да се сложи допълнителни и кокосова есенция.
Разбърква се с шпатулата до получаване на меко тесто.
В купичка се слагат 2-3 с.л. кокосови стърготини. С малка лъжичка се взимат разномерни части от тестото и с ръце се оформят овални кокоски, овалват се в кокосовите стърготини и се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.
Пекат се супер кокосови кокоски в загратя на 170°С фурна с вентилатор за 10-12 мин.