Кръстова пита

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Кръстова пита1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Кръстова пита по традиция трябва да е постна, содена. Пригответе няколко и раздайте за здраве на своите близки и приятели"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното 3 пъти, преди да започнете да месите содената питката.

В кладенче в средата на брашното сипете солта и захарта.

Разбъркайте отделно содата и оцета и след като шупне, сипете при брашното.

Сипвайки хладка вода, замесете постепенно тестото.

Оформете обредния хляб в подмазнена тава и отгоре направете кръст.

Сложете питката на Кръстовден да се изпече в загряна 150 °C фурна до готовност.

Кръстова пита по традиция трябва да е постна, содена

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
42
33
20
10
Дай твоята оценка: