Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Магданозена пита

Магданозена пита

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Магданозена пита
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
14
"Майсторски изпълнена пита, която ще ви накара да забравите, че има и основно ядене, и десерт"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • мая - 1/2 кубче (21 г)
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр. без един жълтък
  • вода - 300 мл топла
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 700 - 800 г
  • за пълнеж
  • магданоз - 1 връзка
  • чубрица
  • шарена сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в млякото със захарта. Пресейте брашното и направете кладенче.

Изсипете маята, добавете останалите продукти и замесете меко тесто.

Оставете да втаса. Разделете тестото на три части. Разточете всяка на правоъгълна кора. Намажете с олио. Поръсете с нарязан магданоз и подправките.

Навийте на руло и го срежете на две по дължина. Обърнете с рязаното на горе и ги усучете.

Навийте на охлюв и сложете в намаслена тава.

Така направете и останалите топки.Тях навийте около другата кора в тавата.

Оставете питката да втаса, намажете с разбит с малко прясно мляко жълтък и печете на 200 градуса около 40 минути.

Магданозената пита е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: