Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Солени мъфини със сирене и колбас

Солени мъфини със сирене и колбас

Солени мъфини със сирене и колбас
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
24
"Солени мъфини за закуска на всички у дома"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • кисело мляко - 500 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • сирене - 150 г
  • колбас - 150 г хамбурски /или др по избор/
  • кашкавал - 150 г
  • пармезан - 20 г
  • розмарин - няколко клонки
  • босилек - 2 листа
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио - за намазване на формите
  • семена - за поръсване по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукваме яйцата, слагаме киселото мляко, бакпулвера, олиото и разбъркваме добре.

След това постепенно си пресяваме брашното и го добавяме към сместа, като бъркаме внимателно, за да не останат бучки. Нарязваме праза и салама на ситно, сиренето натрошаваме, кашкавала настъргваме на фино ренде, като си заделяме малко.

Босилека и розмарина наститняваме, като аз използвах ножица. Пармезана го купих готов, фино настърган. Добавяме всичко към сместа заедно със солта и двата вида пипер и разбъркваме добре.

Намазваме си форми за мъфини с олио и разпределяме от сместа за солените кексчета.

На мен ми се наложи да пека на два пъти, защото формата ми е за 12 мъфина. Отгоре поръсваме с част от заделения кашкавал и семена по избор.

Печем солени мъфини със сирене и колбас в загрята на 180 °C фурна за 15-20 минути.

Да ви е сладко!

Не пропускайте и тези много вкусни за всички вкъщи предложения за домашни сиренки или най-бързите солени мъфини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: