Начин на приготвяне
В купа с миксер или бъркалка разбиваме яйцата заедно със солта. Прибавяме олиото и отново разбиваме много добре.
В заквасената сметана добавяме содата за хляб и разбъркваме добре с лъжичка и като шупне, я добавяме в купата при другите съставки.
Разбъркваме всичко. Пресяваме брашното със сито и го слагаме постепенно и него. Подправяме с черен пипер и риган. Объркваме добре.
Натрошаваме сиренето в купичка. Най-накрая слагаме каперсите и сиренето и отново разбъркваме, на само с лъжица.
Загряваме си леко фурната предварително на 180°C.
Във форма за мъфини слагаме книжни формички. Изсипваме равномерно от кашата за солените мъфини с лъжица. Отгоре ръсим с микс от семена.
Печем за 20 минути до готовност. От кашата стават 12-15 мъфини. в зависимост от големината на формичките. Типовите мъфини не бухват много като с бяло брашно.
Тези солени мъфини с типово брашно стават меки, пухкави и вкусни, хапваме с мляко или чай за закуска, леко солени от сиренето и с интересен вкус от каперсите и ригана.
Да ви сладко!