Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени зеленчуци»Печени зеленчуци по австралийски

Печени зеленчуци по австралийски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Печени зеленчуци по австралийски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • тиквички - 3 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 50 мл
  • сол - 4 щипки
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • риган - 3 щипки
  • розмарин - 1 клонка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се нарязват на ленти, лукът се нарязва на шайби. Смесват се и се запържват на среден огън, докато лукът не стане прозрачен. Заедно с мазнината от пърженето се изсипват в тава.

Патладжанът и тиквичките си измиват и, без да се белят, се режат на кръгчета.

Доматите също се режат на кръгчета. Редят се в тавата, като се редуват патладжан, домат, тиквичка.

Поръсват се със сол и черен пипер, риган и отгоре се слага розмаринът. Покриват се с фолио и се пекат 40 минути на 170 градуса. Фолиото се маха и се пекат още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

дим
дим
това е гръцкото бриам,много е вкусно
13.06.2015 07:49