Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчуци по азиатски

Зеленчуци по азиатски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Зеленчуци по азиатски1 / 2
25/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Ще опитате ли нашите хрупкави зеленчуци по азиатски?"

Необходими Продукти

  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 3 скилидки
  • чушки - 1 червена и една жълта или оранжева
  • броколи - 2 ч.ч. розички
  • моркови - 1 брой
  • царевица - малки царевички, може и от консерва
  • соев сос - около 20 мл
  • сос уорчестър - на око
  • сусамово олио - или зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • сусам - за поръсване
  • кориандър - стръкчета за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се почистват, режат се едро и в уок се загрява малко мазнина. Всеки зеленчук се запържва за кратко на силен котлон, колкото да хване кафяви краища без да омеква напълно.

Всеки зеленчук се слага поотделно да се запържи, като се започва от лука с чесъна, морковите, чушките, броколито и царевичките накрая.

Финално всички зеленчуци се смесват в уока и се поливат със соев сос и сос Уорчестър. Поръсват се с малко сол и прясно смлян черен пипер, разбъркват се е се добавя сусама. Зеленчуците по азиатски се поднасят веднага с малко пресен кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: