Начин на приготвяне
Първо разбих яйцата със захарта до пухкав крем и добавих бакпулвер. След това маслото, после киселото мляко с разтворена в него сода. Трябва да е хубаво разбита тази смес.
Следва брашното до гъсто тесто.
В тава с подходящ размер, намазана с меко масло, изсипах 2/3 от сместа и изпекох на 180 градуса до суха клечка.
Към останалата смес прибавих сладкото от боровинки и изварата и разбърках добре.
Тази смес изсипах върху изпечения блат. Подредих боровинките.
Пекох плодовия сладкиш само на горен реотан до готовност. Проверявам с дървен шиш.
Готовият немски десерт поръсих с пудра захар.
Невероятно мек и вкусен!
Неустоим немски сладкиш с боровинки - идеален за следобедното кафе.