Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Пача от свински крачета

Пача от свински крачета

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3406
Пача от свински крачета
Снимка: Биляна Владова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
300 мин.
Порции
5
"Ароматна свинска пача с чесънче, която трябва само да нарежете и да сервирате с червено вино. Голяма вкусотия!"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 2 бр.
  • оцет - 2 с.л.
  • чесън - 2 - 3 гл.
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските крачета се измиват хубаво и се слагат в дълбока тенджера. Заливат се със студена вода и тя се посолява. Тенджерата се слага на котлона похлупена с капак, докато заври.

Периодично се маха образуваната пяна. Свинските крачета се варят на слаб огън (за да не залепнат за дъното на тенджерата) до готовност. Щом се сварят, се изваждат и се оставят да отпаднат малко, за да се обезкостят по лесно и безопасно.

През това време се изчиства чесъна и се пресова. Омесва се заедно с оцета. Свинските крачета се обезкостяват внимателно и се нарязват на средно едри парчета. Слагат се в дълбока купа и към тях се прибавят зърната черен пипер и смесените оцет и пресован чесън.

Всичко се обърква хубаво. Тавичка /форма за хляб се застила хубаво със стреч фолио и в нея се изсипва готовата смес за свинската пача. Долива се с бульона от сварените свински крачета, като се разбърква за да влезе навсякъде между нарязаните парченца.

Накрая всичко се оставя да се желира в хладилник. Всичко зависи от това как охлажда хладилника, но пачата трябва да стегне за около 4- 5 часа. Щом е готова, се изважда от формата за хляб с помощта на стреч фолиото и се поставя в подходяща чиния. Нарязва се пачата от свински крачета и се сервира с червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: