Начин на приготвяне
Загрейте телешкия бульон и хидратирайте в него сушените манатарки. Те са с изключително силен вкус, много ароматни и вкусни. Оставете ги за 30 минути или докато хубаво омекнат.
Отцедете гъбите като запазите бульона. Разбийте в него една лъжица брашно.
Накълцайте чесъна и го запържете за кратко в маслото и зехтина. Добавете манатарките, предварително нарязани. Запържете и тях за 2-3 минути.
На другия котлон може да сложите вече да завира и водата за пастата. Подсолете я с лъжичка сол. Щом заври, сложете спагетите да варят според указанията на пакета.
След като сте запържили манатарките, сипете виното и бъркайте две минути, за да се изпари алкохола.
Добавете сметаната или маскарпонето, подправете с черен пипер и малко сол, после разбъркайте и налейте бульона с брашното. Гответе около 10 минути или докато сосчето се сгъсти, но не прекалено. Ако е нужно, наливайте по още малко бульон.
Прехвърлете сварената паста при соса, подхвърлете няколко пъти в тигана, за да се смеси всичко.
Сервирайте пастата с манатарки с пармезан, настърган на люспички.
Добър апетит с тази ароматна паста с манатарки.