Начин на приготвяне
Добро неделно утро с моя палачинков кекс!
За компания на кафето приготвих този невероятно вкусен кекс.
Приготвих половин доза, но ще ви дам пълната рецепта. Ако го направите в кръгла форма, ще е уникален.
Как да приготвим палачинков кекс?
Разбивам яйцата със захарта и ванилията до усвояване. Да се получи хубав крем. Прибавям пресято брашното с щипка бакпулвер. Разбърква се! Накрая се налива прясното мляко и се разбърква добре.
Във форма за кекс се разтопява маслото. Изсипва се сместа в нея. Фурната се загрява до 170 °C без вентилатор.
Печем до готовност - около час. Наблюдаваме. Когато нашият палачинков сладкиш е готов, се надига много. Като го извадим ще спадне, но това да не ви притеснява.
Поднесете поръсен с пудра захар и сметана. Но нарежете добре охладен.
Добър апетит!
И прекрасен ден на всички от мен!